Friday, October 7, 2016

My New Status

Assalamualaikum
Hye my blog..
lama tak menuliskan.
alhamdulillah sekarang ne sudah mula mengajar dekat sek keb landung ayang, kudat.
Sek yang kecil tapi dekat pekan dan tepi laut.
Suasana lebih kurang macam pulau.
Pertama kali tengok, terus jatuh cinta.

Saya suka sekolah saya.
Nanti datang lah ke sekolah saya.
Murid-murid boleh tahan ramai, tapi perangai masih terkawal.
Kadang-kadang mereka buat saya marah sangat,
tapi selalu mereka yang buat saya tersenyum.

terima kasih atas nikmat ini.
Alhamdulillah.,
Nanti saya update lagi ya :)

Saturday, June 4, 2016

Maaf Menghilang

Assalamualaikum..
Lama menghilang.. Maaf my blog.. Tuan mu tidak tahu mahu post apa. huhu.
Apa2pun, selamat menyambut Ramadhan tahun ne. Kali ne xmw jjdi macm tahun lepas.huhu.
Terlalu sibuk dengan AR , sampai x terasa ramadhan.huhu

Ok.. Minta mAaf salah silap.. Doakan saya murah rezeki ya. Dapat jual Produk Nurraysa dan dapat posting xlama lagi. Aamiin.

Wednesday, March 30, 2016

Jual Rumpai Laut Asli Sabah

salam, terlalu banyakkn khasiat rumpai laut. Sebab terlalu banyak dan sangat mudaah didapati di negeri sabah. Maka, saya berminat untuk menjual rumpai laut asli sabah kepada rakan2 d semenanjung yang juga ingin mendapatkan manfaatnya.

jom sama2 mendapatkan kelebihan rumpai laut. ;)
saya jual murah ja. 
watsapp : 013 499 2672. =)



Saturday, March 19, 2016

Menjelang Usia 24 Tahun

Tahun 2016, mungkin menjadi tahun untuk rehat puas2. senyum dan sabar.

Yes..
saya makin kuat, sabar dan semangat untuk menumpuh hari kehadapan. Semakin banyak idea dan minat2 yang diterokai.

Selepas ne saya aka belajar menyulam tikar dan sulam bantal.. hehe.

Bapa ajar, nanti da siap, bapa yg beli.haha.

Selain tu, mewarna secret garden dan mengjar budak2 mengaji dan ulangkaji.
Harap dengan sedikit ne, adalah juga yg bermanfaat dibuat sepanjang rehat yang diberi ini. Tak la meratapi masa yg berlalu dengan terbuang begitu saja. =)

Menjelang usia 24 yang bakal genap esok, rasa da makin matang da ne.hehe..Dulu teringin sangat umur 24 sebab, ingat masa umur ne da cantik, ada baju lawa2, ada kereta sendiri, ada kerjaya dan da boleh kawin.hehehe

Tapi3..'huhu.. semua mungkin bakal tiba.haha. xtw la bilanya..sebab esok baru 24. hehe..Harap adalah magik yg memakbulkan semua impian tu.huhuhu

21 March 1992, 23 Tahun yang lalu.. mama mesti sedang kesakitan untuk melahirkn saya ke dunia ini.Terim kasih Mama.. Semoga arwah mama dalam kalangan orng2 beriman.. sayang mama selamanya..Al Fatihah untuk mama.

Alhamdulillah, masih di beri nafas ke saat ini. Masih diberi waktu untuk memperbaiki diri dan memohon keampunan atas segala dosa yg dilakukan. Masih diberi rezeki dan kesihatan yang baik alhamdulillah.. semoga menjadi manusia yang lebih bertaqwa di hari mendatang.amin..

Saturday, March 5, 2016

Jom Masak - Masak

salam..
hye my blog..lama tdk lawat kn.. sori.. line xberapa ok. huhu

sementara masih menganggur menunggu posting, dapat lah menjadi wanita sejati yang masuk dapur.hehhe

Mula2 memang seronok memask. dipertengahan tu makin malas.hehe..dan sekarang makin minat da memasak..mungkin sebab penat daa berharap dapat posting cepat, jdi baik main masak2..heheh.

Tapi, yg bikin takut ialan berat badan..harap tdk la bertambah2..huhu.. ne antar gambar masakan yg berjaya di masak.hehhe.

ini udang masak lemak cili padi.hehe..udang ne boleh tahan juga la besar dan rasanya sedap..risau jg masa memask..takut xsedap, kesian udang tu.hehe.. alhamdulillah dpt respon sngt postif.hehe

air limau asam kerisik. selalu tengok ummi buat masa dekat kedah. Nasib ada resepi ne dekat buku 365 resepi..Bapa suka sangat ne.hehe..

ini bukan masakan, ini tukang masaknya.haha

 k bye.. jom belajar memasak.hehe