Thursday, May 26, 2011

AkhiR nYa... Sem 2 Dah Pun berLalu..

Bismillahirrohmanirrohim...

Alhamdulillah..tinggi-tinggi pujian buat Allah S.W.T yg maha esa..
akhirnya tamat juga perjuangan sem2.. mcm buat penghargaan plak..hehe.. tp, cam x sngk kan sekejap ja da tamat satu sem.. tak lm g,, masuk sem 3.. wah3..semakin besar ak nmpk..hehe.. erm.. jom cite2 pasal sem ne. pd awalnya..sy rasa sem ne lngsung tdk mmbuatkn sy tertekan.. especially sbb pnsyrh dya kebnyakan tak berubah jd, x la tertekan sngt nak masuk kelas..

then, assigment pun tak terasa sngt.. haha.. x tw la knp.. then, mcm x caya je..yg sy pernah sm2 group fairy math.. pian yg dilihat serius, azmi yg agk matang.. zawawi yg agk serius.. erm sume la..haha.. kecuali naqi yg agak ngada2..haha.. rupa2nya suma ok n baik..hehe.. pastu sem ne.. dpt knl kak na.. hepy la ad family angkat kat kedah.. kt dah seronok da dpt spend weekend kat rumah kak na.. tp, x tw knp.. dorg naqi n de geng skali join jd ank angkt..haha.. asyik2 tgk muka dorg.. waktu pagi,kat kelas, waktu malam, kat masjid n tym p langkawi pun ad muka dorg..haha.. mmng tak bg peluang lngsung tuk kt knl org lain.. asyik muka dorg ja.. tp, ok la.. skurg2nya dgn drng tak de la perasaan..haha..

pastu,,sem ne..kt belajar bnyak yg baru..kita hepy.. soal agama paling penting.. walaupun sukar tuk mengubah diri, tp sekurang-kurangnya kita berusaha.. ukhuwah pada sem ini sngat baik.. sy dpt berkawan dg ramai shbt baru dr kos yg berlainan.. dgn jiran2 dan shbt2 roomate sy.. rasanya ukhuwah itulah yg paling indah.. bila berada di jauhan rasanya shbt la insan yg pnting dan bermakna buat kita.. betulkan??

sy jg nak ucp terima kasih kat kwn2 yg sudi nak berkawan dgn sy.. n mohon jika ad salah dan silap.. sy tahu,, sy tak lari dr buat salah.. kpd kwn2 kelas terutama.. korang mmng the best la.. kat ena yg selalu tmankn sy.. dan pendgr yg baik.. E'a.. roomate ku yg terbaik.. agie, bnyk mendidik, ana n zat..juga michel..sayang la korang.. sumalah klassmate..koo yg ajar math..rita lawat sy kat bilik..haha.. bnyk sngt bila di ingat.. harap ukhuwah kita bertambah2 slpas ne..amin..

exam pun dah berlalu.. mmng mantap lah soalannya.. balik ipda nnt ..dgn dup dap... tp, insyaAllah kt dah berusaha.. moga Allah berikan ap yg terbaik buat kita.. sem ne.. sng bermkna buat sy.. sbb hasrat sy tuk jumpa ustaz kazim akhirnya tercapai.. 3 kali tuk sem ne.. syukur sngt2.. then, sy jg dpt jln2 kat langkawi bersama kwn2. alhamdulillah sbb kak na sekeluarga berbaik hati untuk mmbawa km.. semoga sem depan menjadi lebih baik dan moga dipermudahkan lg sgl urusan..amin.. kawan2..hepy holiday..^_^

Monday, May 16, 2011

AnTaRa ExaM dan BaLik RumaH??

Assalammualaikum penghuni blog......
hari ne nak pos tntng ap yg ku fikirkan... skrg adalah minggu exam bagi pljar maktab.
dan aku begitu tak sabar nak mnghadapi peperiksaan.. adakah sebab terlalu bersedIA??
haha..jawapannya tIdak.. tp.. ak sedang melihat sesuatu yg jauh di hadapan.. iaITU..

Ohhh..Balik Kampung.. hahaha.. nampaknya kali ni ak betul2 rindu.. rasa tak sabar sngat nak balik rumah.. yer la kat kn.. first tyme duk jauh 5 bulan tak balik.. mestilah camtu.. dulu.. 1 bulan pun kalo boleh nak balik stiap minggu..skrg ne.. Airoplane.. betul2 memisahkan..huhu..
sepatutnya ku salahkan laut..haha.. kesian kapal sebagai peghubung... ish3..tak baeknya ak.. menyalahkan ciptaan Tuhan..think positif la.. ini lah ujian anak muda.. hoho.. berlagak mcm anak muda yg berwawasan..haha.. per la..

tp, ap2 pun..ak memang sangat2 hepy n tak sabar.. smpai tak tahu nak pakai ap.. tuk jumpa dorang.. muka ne..kalo bole.. nak yg terbaik..tak nak gelap sngat..badan tak yah kurus sngt.. n.. nak yg terbaik la..haha.. baru ak dpt rasa perasaan org yang bercinta kot. haha.. nak jumpa org tercinta..rasa macam semua nak perfect.. Yes..rupa2nya ak begitu cinta akan familyku.. hoho.. wait for me..SABAH... ko Gunung Kinabalu.. sudah sekian lama aku tidak melihatmu... nnt ak nak lihat kamu... RINDUNYA AKU..

tadidah exam bi.. ap yg ak tahu.. ak da jawab.. dan ak da usaha..so.. ak pulangkan semuanya kpd yg maha esa... hehe.. slps ne bm.. rmi org takut.. tp,, rasanya ak sngt bersemangat ne.. hoho.. sebabnya sudahpun ku jelaskan..haha.. Ak tak tw nak kata ap.. ak takut ja kalo ada aral melintang sebab terlalu hepy ne.. hrp x de pa2 la kan.. smg semua berjalan lancar.. aih.. kalo ikut hati..tak larat ak nak tunggu 28 hb tu.. tp, x pa.. sobarul minal iman.. sabar mun!!

ahaa... sempena hari guru ne gak ad cerita lawak..haha.. ak tak sngk ad org nak wish ak slmt hari guru.. haha.. ak lupa yg ak bkl cikgu.. ish2 ap la ak ne..ketara sngt x da jiwa cgu.. jam 12.07 pula tu... (Allah Maha Besar..) lagu Opich..mesejku berbunyi.. erm.. someone mesej..haha.. ak dah wish cgu ak pagi td kat fb.. sbb tgk bnyk post hari guru.. so,, ak ingat org yg mesej ak tu da terlewat lah.haha.. dgn selamba ku katakan.. da 17hb da.. dgn nada agak kecwa..hoho.. rupanya.. aku tlh memalukan diriku..huu.. ap2 pun ak sngt bertrm kasih atas ingatan yg tulus..walaupun ak tak pernah ajar org tu..haha.. org tu special taw..:D

ak ingat.. ari ne..ak bahagia.. then.. ak sdg menunggu jus manggis Xango..untuk menjadi pengiringku balik nanti..hehe.. ne hadiah terbesar buat ibu ku yang tercinta.. lastly.. TUNGGULAH kePulanGanKu.. AnakMu Yg baik PUnya..hehe..amin3..