Thursday, May 26, 2011

AkhiR nYa... Sem 2 Dah Pun berLalu..

Bismillahirrohmanirrohim...

Alhamdulillah..tinggi-tinggi pujian buat Allah S.W.T yg maha esa..
akhirnya tamat juga perjuangan sem2.. mcm buat penghargaan plak..hehe.. tp, cam x sngk kan sekejap ja da tamat satu sem.. tak lm g,, masuk sem 3.. wah3..semakin besar ak nmpk..hehe.. erm.. jom cite2 pasal sem ne. pd awalnya..sy rasa sem ne lngsung tdk mmbuatkn sy tertekan.. especially sbb pnsyrh dya kebnyakan tak berubah jd, x la tertekan sngt nak masuk kelas..

then, assigment pun tak terasa sngt.. haha.. x tw la knp.. then, mcm x caya je..yg sy pernah sm2 group fairy math.. pian yg dilihat serius, azmi yg agk matang.. zawawi yg agk serius.. erm sume la..haha.. kecuali naqi yg agak ngada2..haha.. rupa2nya suma ok n baik..hehe.. pastu sem ne.. dpt knl kak na.. hepy la ad family angkat kat kedah.. kt dah seronok da dpt spend weekend kat rumah kak na.. tp, x tw knp.. dorg naqi n de geng skali join jd ank angkt..haha.. asyik2 tgk muka dorg.. waktu pagi,kat kelas, waktu malam, kat masjid n tym p langkawi pun ad muka dorg..haha.. mmng tak bg peluang lngsung tuk kt knl org lain.. asyik muka dorg ja.. tp, ok la.. skurg2nya dgn drng tak de la perasaan..haha..

pastu,,sem ne..kt belajar bnyak yg baru..kita hepy.. soal agama paling penting.. walaupun sukar tuk mengubah diri, tp sekurang-kurangnya kita berusaha.. ukhuwah pada sem ini sngat baik.. sy dpt berkawan dg ramai shbt baru dr kos yg berlainan.. dgn jiran2 dan shbt2 roomate sy.. rasanya ukhuwah itulah yg paling indah.. bila berada di jauhan rasanya shbt la insan yg pnting dan bermakna buat kita.. betulkan??

sy jg nak ucp terima kasih kat kwn2 yg sudi nak berkawan dgn sy.. n mohon jika ad salah dan silap.. sy tahu,, sy tak lari dr buat salah.. kpd kwn2 kelas terutama.. korang mmng the best la.. kat ena yg selalu tmankn sy.. dan pendgr yg baik.. E'a.. roomate ku yg terbaik.. agie, bnyk mendidik, ana n zat..juga michel..sayang la korang.. sumalah klassmate..koo yg ajar math..rita lawat sy kat bilik..haha.. bnyk sngt bila di ingat.. harap ukhuwah kita bertambah2 slpas ne..amin..

exam pun dah berlalu.. mmng mantap lah soalannya.. balik ipda nnt ..dgn dup dap... tp, insyaAllah kt dah berusaha.. moga Allah berikan ap yg terbaik buat kita.. sem ne.. sng bermkna buat sy.. sbb hasrat sy tuk jumpa ustaz kazim akhirnya tercapai.. 3 kali tuk sem ne.. syukur sngt2.. then, sy jg dpt jln2 kat langkawi bersama kwn2. alhamdulillah sbb kak na sekeluarga berbaik hati untuk mmbawa km.. semoga sem depan menjadi lebih baik dan moga dipermudahkan lg sgl urusan..amin.. kawan2..hepy holiday..^_^

No comments:

Post a Comment