Friday, June 28, 2013

Allah Maha Mendengar

Ketahuilah, sesungguhnya Allah itu dekat..
First tyme rasanya, menghadapi satu masalh,
dan bertanyakan masalah itu dengan Allah,
dan bersungguh2 meminta jawapan..
sebenarnya, sy sendiri tidak tahu kenapa masalah itu membuatkan hati sangat tersentuh,
walaupun jika diikutkan, bukan lah sepenuh jiwa telah sy hamparkan,
malah, semuanya dipandang dengan serius,,
tak sangka, kerana satu perkara yang seolah2 memutuskn segala2nya,
air mata sendiri yang mengalir tanpa henti..
seprti terlalu murah untuk ia menitis...

Lalu, masalah yg tdk dpt dikongsikn kepada sesiapa pun,
akhirnya, seluruh penyerahan hanya lah kepadaNya,
cukup 3 malam melakukan istikharah,
dan hari ke 3, ke dua2 jawapan terjawab..
andai bukan Allah sendiri ilhamkan dalam mimpi,
pasti subuh itu akan keruh dan pergi tanpa salam kemaafan,
meski ego kita setinggi gunung, belum tentu apa yang kita pertahankan adalah benar,
kita tidak tahu situasi sebelah pihak,
Ternyata ia lebih benar dari ku.
dan aku sangat mencintainya...

Thursday, June 27, 2013

My Result..

Alhamdulillah..
memang tak sangka..
sebab, sem lepas boleh kata mcm tak study...
herm...
da macam2 dlm fikirn.. semangt PRU, masa tu juga dok layan perasaan. haha..
dan masa tu juga feeling khatam kn buku2 agama,
masa belajar pula, dengar muzik..
huh...
sebenarnya, memang masa tu,
minat tak da nak study,
tpi, last min tu study juga la..
kawan, memang study sngt, kalo nak banding beza,
memang jauh..
kawan, sanggup baca buku bnyk2 dan ulang2,
tidur lewat..
sy pula, tidur awal, baca sekali ja..
dalam hati, ilmu ne dunia ja..
sebelum tidur, baca buku agama lagi..
saya ingat, agama dan ilmu dunia kena seiring..
jadi, bila kawan dapat result lagi tinggi..
saya rasa bersyukur la, dan memang patut..
kalo tak, mesti sy rasa serbah salah,
sebab macam tak adil, mn kn sama usaha yg sedikit dengan usaha yang banyak.
Tapi, Allah betul2 tak kedekut..
bagi juga saya dpt banyak..
sy rasa sangat bersyukur..
tak tahu nak kata apa..
gembira sebab semua kwn rapat sy yg bw imej muslimah,
dapat keputusan yg sangt mantap..
jadi, ini juga satu perkara yg boleh dibanggakan,
dan boleh jadi satu dakwah kepada yg lain..
mengahdiri majlis ilmu agama, dan menjadi muslimah yg terbatas pakaian dan pergaulan,
bukan lah menghalang kejayaan...
pendek kata, mungkin, result sy kalo nak banding dengan usaha,
memang tak layak, kalo nak banding dengan kwan2 rapat, memang sy paling sedikt,
Tapi kalo dilihat secara umum, sya sudah sngt beruntung...
bukan mudah untuk mencapai sesuatu yang rasanya tak layak...
Alhamdulillah...

Tuesday, June 25, 2013

Hari ini..

Assalamualaikum my blog..
Ap khabar??
hehe..
macam malas pula nak menulis akhir2 ne kan..
erm...
nak cerita ap ya...
sebenarnya, tak lama lagi result nak keluar..
harap2 ok la kn?
skrg ne jaminan posting tu in shaa Allah..
Antara lambat atau cepat..
harap2 dapat la resul yg baik..
boleh posting awal..
kalo tak pun, memang da rancang nak cari kerja dulu..
hehe..

oh ya..
hujung tahun ne, cadang nak balik lewat..
rasa macam malas pula nak balik skrng ne,, hehe..
rasa mcm nak melancong pula.. hehe..
kawan satu rumah, ada yang nak kahwin cuti hujung tahun ne,
tu yang ingat nak p kenduri kahwin kawan..
dekat johor plk tu.. hehe...

erm...
berdebar pula nak tunggu balik raya ne..
huhu..
tapi, tak sabar pun ada juga.. hehe..
hanya Tuhan shj yang tahu...
Betapa................
haha...
ok la... nak out dulu..
mudah2an ramadhan yang bakal tiba ne,
mampu dimanfaatkan sebaik mungkin.. Aamiin...