Thursday, June 27, 2013

My Result..

Alhamdulillah..
memang tak sangka..
sebab, sem lepas boleh kata mcm tak study...
herm...
da macam2 dlm fikirn.. semangt PRU, masa tu juga dok layan perasaan. haha..
dan masa tu juga feeling khatam kn buku2 agama,
masa belajar pula, dengar muzik..
huh...
sebenarnya, memang masa tu,
minat tak da nak study,
tpi, last min tu study juga la..
kawan, memang study sngt, kalo nak banding beza,
memang jauh..
kawan, sanggup baca buku bnyk2 dan ulang2,
tidur lewat..
sy pula, tidur awal, baca sekali ja..
dalam hati, ilmu ne dunia ja..
sebelum tidur, baca buku agama lagi..
saya ingat, agama dan ilmu dunia kena seiring..
jadi, bila kawan dapat result lagi tinggi..
saya rasa bersyukur la, dan memang patut..
kalo tak, mesti sy rasa serbah salah,
sebab macam tak adil, mn kn sama usaha yg sedikit dengan usaha yang banyak.
Tapi, Allah betul2 tak kedekut..
bagi juga saya dpt banyak..
sy rasa sangat bersyukur..
tak tahu nak kata apa..
gembira sebab semua kwn rapat sy yg bw imej muslimah,
dapat keputusan yg sangt mantap..
jadi, ini juga satu perkara yg boleh dibanggakan,
dan boleh jadi satu dakwah kepada yg lain..
mengahdiri majlis ilmu agama, dan menjadi muslimah yg terbatas pakaian dan pergaulan,
bukan lah menghalang kejayaan...
pendek kata, mungkin, result sy kalo nak banding dengan usaha,
memang tak layak, kalo nak banding dengan kwan2 rapat, memang sy paling sedikt,
Tapi kalo dilihat secara umum, sya sudah sngt beruntung...
bukan mudah untuk mencapai sesuatu yang rasanya tak layak...
Alhamdulillah...

1 comment: