Wednesday, March 21, 2012

The End Of 19.. and now start from 2...

Alhamdulillah, segenap puji ana panjatkan kehadrat Allah S.W.T, kerna masih memberi nafas untuk ana..
hari ini mungkin bukanlah hari yang terlalu istemewa untuk ana, tapi ini adalah hari yg terlalu bahagia buat ibu dan bapa ana.. walaupun mak da xda, sy xpernah lupakan mak, andai bukan jasa mak, pasti sy xda dkt dunia ne.. mak, terima kasih kerna melahirkan sy dimuka bumi ne..  skrg free calling da tak bererti, xda siapa nak call.. kepada kawan2, sy sngt terharu kerna sudi meraikan hari lahir sy.. sy menyayangi kamu semua.. terutama kpd kakak sy, yg berusaha untuk menjadi org pertama tp x berjaya..haha, memandangkan shbt Azye yg lebih awal.hehe.. hmpir setiap tahun berlumba-lumba..haha

kepada adik sy yg bru jak ambik result SPM, tahniah kerna akhirnya berjaya gak..^_^.. im' happy but xtw kenapa rasa ne macam sedih jak..

sebenarnya, xtw nak ckp mcm mn, rasa terharu sgt dekat hadiah sahabat sy Aziathul  yg sgt menyentuh hati.. Ya Allah, sy betul2 beruntung kerna sentiasa mendapat shbt2 yg baik.. meskipun sahabt2 karib sy mcm2 ragam dan jenis, scr jujur sy memang xpernah bergaduh atw berselisihan faham dgn mereka.. mungkin sbb sy memang org yg setia..haha..xde la..maen2 je..

ap2 pun, sy seronok sgt ad kwn rapat yg selalu ad di sisi.. rahsia untuk jd shbt yg setia ialah, bersabar, mengalah, toleransi dan selalulah berkongsi...

untuk usia 20 tahun ne, mmng sy rasa da tua..haha.. rasanya, sy perlu bnyk membuat persiapan untuk masa hdpn, gaya kebudak-budakan perlu dikurangkan..huu...

saya juga nak menjadi hamba Allah yang lebih taat, bermula dari sekarg supaya nnt kalo ad anak, anak itu akan terdidik drpd tgn seorg ibu yg taat pd agama.. teringt pula dkt surt shabt sy ena, di usia 20 thun ne, mulakn perjalanan mencari cinta..haha.. bole terima lah, memandangkn sy memang xpernah cari cinta.. tp, scr jujurnya, sy sndiri xpasti lagi...mungkin belum masanya lagi.. bagi sy, jodoh xperlu di cari, ia akan datng sendiri. adakala kita mahu, adakala ia dtng tanpa dipinta seperti terjatuh dlm longkang..hehe

lastly, sy memang rasa da besar da skrg..haha.. takut pulak.. takut tak dpt jadi hamba Allah yg benar2 bertaqwa.. dan tidak lupa jg kpd saudara Hatim yg baru ja meninggalkan bumi IPDA untuk bertemu dgn penciptanya, sy doakan beliau dipermudahkan perjalanan ke syurga.. amin..

No comments:

Post a Comment