Monday, May 21, 2012

Penghujug Sem 1 P

Bismillahirahmanirrohim..
"Dengan Nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha penyayang, serta selawat dan salam buat nabi junjungan kita Muhammad s.a.w", adalah sebaik-baik pembuka bicara..


Sebenarnya, hajat dihati nak tulis blog pagi2 buta ne, adalah nak ceritakn serba sedikit tntang sem ini, memandangkan da nak menamatkan sem 1. Rasa syng, kalo tak coretkan apa2, memandangkan ini adalah pertama kalinya melangkah ke dunia ijazah.

Pertama sekalinya, sem ini memang terasa lagi padat berbanding sem yang lalu. Pelajaran sangat bnyk yang kena menghafal. Bab menghafal falsafah ne, memang sy tak minat sgt la. Matematik pun, da tak sama macam dahulu, bnyk kena faham dan hafal, cuma ada 1 paper shj yg mengira, itupun tahapnya, lebih ringan dari sem2 yg lalu. Oleh itu, sy rasa agak mencabarlah bila matematikpun nak kena hafal. Sebelum ne, matematik la yg sy paling nnt2 kn tym exam. skrg, risau ada la. Tinggal satu lagi paper math yang tinggal.

Ok, bab study da tulis. Bab kawan2 mesti tulis gak.hehe..
Sem ne, alhamdulillah.. kawan2 masih sm mcm dulu. ana ne bab kwn2, semua ok ja. Semuanya dilayan sama rata shj, kemesraan dlm hubungan itu adalah utama, tpi, xsemua kawan adalah tempat ana mengadu masalah. Hny seorg shj shbt yng ana lebihkan dripada yg lain. Sebab, seorg itu adalah shbt karib ana. Dialah, shbt kepercayaan yg boleh ana kongsi masalah. Tp, tak la semua masalah. Bnyk benda yg adakala kita kena rasiahkan.

Erm, bab perasaan.. mcm sem2 lalu, ana ne seorg yg tak suka layan perasaan dan rasa sngt benda tu tak penting untuk difikirkan. Tp, untuk sem ini.. perasaan rasa mcm jiwa kacau pun ad.haha, ada ja benda yg boleh mengganggu perasaan. Setelah dikaji, rupa2nya usia 20 tahun ne, memang macam tu kot. semua org rasa mcm tu. Tp, alhamdulillah, hati ini masih ALLAH nak jaga. Nak kata tak minat sesiapa, itu mustahil la. Cuma yg pastinya, sebnrnya sy sendiri da tak fhm yg saya sebenarnya minat dkt siapa.. haha..

Erm..
Untuk akan datang ne, sy kena duduk kat luar. huhu. Bnyk benda yg nak kena prepair.
Bab duduk luar dan masalah akan dtng, kalo nak cerita rasanya memang xkan tamat la post sy ne.hehe.
Bab agama, alhamdulillah. Sem ini, adalah sem yng dipenuhi dgn pertemuan dgn para ulama juga org2 yg berilmu. Nasiblah duduk kedah, dapat juga menghadiri bnyk mjlis ilmu..hehe

Nnt balik, nak try minta izin lagi dkt bapa. Minta izin kahwin dgn org semenanjng.haha..
Mn tw dapat.hehe..
Dpt p majlis ilmu selalu. ^_*
Tpi, duduk kat sbh pun ok gak.hehe. K la. cukup setakat ini dulu kot. Doakn paper terakir sy, selamat dgn berjayanya.

2 comments: