Saturday, November 10, 2012

Cuti2.. -)

Kisah Masa Cuti  >_<                 

Mula2, tak rancang pun nak ikut kawan balik rumah,
Tapi, da kawan ajak,
Hati pun melonjak-lonjak nak ikut,
hehe

Berbekalkan izin dan restu orang tua, 
Maka, bermusafirlah diri ini di rumah seorang sahabat,
Yang terletak di bumi selangor.
=)

Di pendekkan cerita, memang best sangat jalan2 dengan Cek Zati,
hehe..
First tyme rasanya, tak tidur dalam kereta sepanjang perjalanan 
dari Kedah ke Meru,
hehe..
Pemandangan yang sangat cantik dan luas..
Bak kata pepatah, 
jauh perjalanan luas pemandangan.

Mula2 lagi dekat rumah kawan,
da belajar masak.. hehe..
Macam dkt Master chef la kata kn..
hehe..
Lepas ne, boleh la try masak Tom Yam kat Rumah..
>_<

Bukan itu saja,hehe
Cer tengok gambar kat bawah ne... 


Taw x tempat ne kat mana?? hehe
I-City Shah Alam...
hehe...
Tak pergi pun.. haha..
Cuma dapat tengok dari kejauhan.. =)
Nampak cam best je... memang da rancang nak pergi,
Tapi bukan rezeki..
Nanti kot, masa berbulan madu.. hehe..

Erm... Yang Paling best sangat dapat Pergi tempat ne...
Jeng, Jeng, Jeng
hehe

Ini lah Masjid Sultan Salahudin Abd. Aziz, Shah Alam.
Rasa macam pernah tengok kn??
hehe..
Ne la masjid yang selalu masuk tv bila azan berkumandang..
hehe
Best sangat, luas, cantik, indah dan terbentang luas..
Rasa macam jalan2 dekat Mekah.. =)
Yang best, kami sempat buat solat Istikharah lagi..
hehehe..
Best kn... 

Erm tak ketinggalan gak 1 tempat yang menarik lagi tertarik..

Fuh... Setia City Mall...
Besar sebenarnya Banggunan ne.. 
sangat besar dan Cantik macam Hadiah yang kena balut..
hehe..
Dua kali pergi tempat ne..
Atas 1 misi..
hehe...
Nak tahu Ap misinya...



hehe...

Inilah rasiahnya... hehe..
Xsabar, Xsabar...
Cerita ne, sangat comel ...
Huh.. Mengalir gak air mata tengok cerita ne..
hehe..

Asyik jalan je rasanya, hehe..
Setiap hari ada je tempat di lawat.. 
huh.. berutung sangat rasanya..
Dan paling best,
Barang sangat murah dekat Pasar Jumaat..
hehe..
Dapat beli,..
Pakaian untuk Balik.. hehe..
Rasanya, balik kali ne, 
1 set, baru..
Erm... dan yang paling terharu dan sedih.. =(
Mak zati, Kirimkan duit untuk belikan kita kasut..
ehehe..
Kasut kita da lama koyak kat tepi,
Tapi malas nak tukar,
sebab masih nampak elok dan tak ketara sangat koyak tu..
hehe..
Tapi, Dapat pulak kasut baru..
huh..
Sebak..

Family kawan sangat baik,,
hari2 dapat makan enak2,
Mak kawan pandai sangat masak..
hehe..
Rindu dekat Mak..
=)

Esok da nak balik da..
Pasti memory indah ini,
Tak akan dapat di lupakan..
=)
Banyak perkongsian sepanjang bersama-sama dengan Zati..
Rasa seronok sangat..
Mudah2an Allah jaga ukhuwah yang terbina ini.. =)
Kami gak berjanji untuk tidak meninggalkan sahabat karib kami,
Yang sedang berjuang dan bertarung di Medan Perang,
Kami, sentiasa akan setia buat mereka..
Tidak kira susah dan senang..
We love Them So Much..

Kepada Zati,
Terima Kasih sangat2 sepanjang Cuti ne,,
Rasa bahagia sangat dapat berkenalan dengan lebih akrab,
Moga2 istikharah cinta membuahkan hasil yah..
Hehehehe...
Rindu dekat Angah, Hafizah, Adhirah, dan Makcik..
Along tak sempat nak kenal rapat, 
Tapi, yang paling di rindui pastinya Angah..
hehe..
Mudah2an Allah beri kesembuhan buat Angah
dalam masa yang dekat.. Aamiin..
Mudah2an keluarga terus bahagia dan diberkati selalu..
=)
Love Allah, Love Muhammad..
( Ala2 Pieere)
Allahualam..
=)
Syukran jazillan..
*Publish* ( >_<)


             

No comments:

Post a Comment