Tuesday, July 9, 2013

First Ramadhan.. =)

Alhamdulillah..
sebak hati melangkah ke bulan mulia..
Ya Allah, mampukan lah untuk ku memanfaatkn bulan Ramadhan tahun ne,
lebih baik dari Ramadhan sebelum2 ne.. Aamiin...

Hari ne,
hampir satu hari jaga baby..
baby duduk dalam bilik dngn sya.. hehe..
da macam mak baby tu la pula..
bagi tidur, bagi tukar lampin.. hoho..
smpi termimpi2 smbil tidurkan baby..
skrg ne duduk rumah mak angkat..
keluarga angkat ambik anak angkat..
baby lelaki.. namanya Anas..
sebab tu la, belajar jadi ibu dekat rumah ummi ne.. hehe..

Maklumlah, nak juga belajar jadi ibu..
untuk..
in shaa Allah,
nak lahir kan anak yg soleh dan solehah,
bakal hafiz dan hafizah..
Aamiin..
besarnya cita2, nak lahir kn anak hebat agama,
kena jadi ibu bapa yg taat pada agama terlebih dahulu..
dan ini bukan task yg mudah..
kena banyak mengaji ilmu..
ilmu pula kena manfaat,
akhlak pula kena juga..
susah kn??
hehe,,, tp in shaa Allah.. kita nak lahirkn para pejuang agama,
yang bertaqwa.. maklum lah dunia dah akhir zaman..

skrg ne, wahai munirah bt marjoh..
persiapkan lah diri mu..
jgn malas2..
hasrat hati umah, keluarga dan yg paling penting suami,
kena laksana..
aisyh.. mcm orng nak kahwin la pula.. hehe..
lama lagi la..
tpi, persiapan itu kn ambik waktu..
tambah2 lagi, aura baby ne la pula.. hehe...
Tadi, sikit lagi batal puasa,
gara2 nak try susu baby,panas ke tak..
hehe... nasib baik baby ne tak boleh makan lagi..
kalo da boleh makan, konfem nak try rasa makanan baby pula.. hehe..

buat mak,
selamat hari lahir..
moga bahagia selalu di sana,
suatu hari nanti kita pasti bertemu jua.. =)

No comments:

Post a Comment