Tuesday, September 8, 2015

perpisahan makin hampir..trowback..with my bestfreind ever

Tak dapat tutup mata.. huhu
trowback kisah lama..

My beautiful freinds @ena_zaakirah , kami mula rapat sejak ppismp sem 1.. saat mula rapat bila terjumpa nak pergi kafe asrama jam 6 ptg. sejak itu, kami sentiasa date sama2 pergi kafe asrama dan paling menarik.. sama2 jenis tepati masa. hehe. susah nak rapat dgn budak ne masa mula2, maklum la sangat pendiam..aku je bertuah kenal dia.. lama2 dia pula yg over bercakap skrg ne.hahaha.. kemudian kami start minat dgn ceramah ust. kazim.. alim kami masa mula2 masuk ipda.heheh.. ena xislam lg masa ne, tp dia lagi alim dri aku.hahaha. kami ne masa mula2 rapat kira boleh pula sweet2, tidur satu katil.cerita sampai jam 3 pagi.. tapi..lama2 kami jadi rock.hahah..but still rapat gtu. kami tambah rapat lagi bila dpt bercerita sambil jalan2 kaki pergi yawata, tanah merah.. nasib baik xsampai jitra. haha
Tambah lagi kami pernah serumah, sebilik.. dlm kelas pula sentiasa sekumpulan. rasa mcm xpernah la xsama2..orang pun tahu.. pn.rohaya pun tahu.. kamu tiga ne da lama kawan rapat.. yes.. alhamdulillah.. Allah jaga hubungan kami.. the pick time yg kami rasa sangat seronok.. bila ena masuk islam.. aku dan ana memang gembira sangat.. aku suka juga ana hadir antara kami dua.. sebab budak ne sweet dgn ena.  aku lama2 da rock.hahaha.. at least ana ne pandai bermanja2.. ena ne seorng yg sangat penyabar.. cuma kalo bab kerja dia memang xsabar.haha.. dia xboleh buat kerja yg sama, pasti dia main gigi.. geram la kot.haha.. aku pula bab kerja ne memang sabar.. relax n cool.. sbb malas guna otak.hahha.. Bila fikir semula.. memang banyak sangat kenangan bersama..pahit manis.. semuanya indah untuk dikenang.. pandai juga terasa hati dengan ena.. tapi.  xpernah la nak luah.. sbb benda tu dtg sekejap ja..lepas tu ok.. lagipun normal la kn..  yg penting kita tahu dia banyak da bersama2 dgn kita..saat susah mahupun senang.. sbnrnya bukan ena jak.. semua pun banyak sangay berjasa.. ana yg sngt memahami kalo ad kesusahan.. agie yg betul2 mcm keluarga.. zati yg betul2 ambik berat.. huhu.. xtw la..kalo nak tulis untuk setiap orang memang xhabis la.  hhuhu
 dan yg pasti dirindui.. my classmate.. semuanya ada gaya masing2 dan suasana tu yg akan dikenang sampai bila2..

#awat awal sangat nak touching2 ne..hahaha

1 comment:

  1. mehh.. nak komen semua.. ambik masa kejap selongkar semua cerita.. nak mintak copy skali.

    ReplyDelete