Wednesday, April 24, 2013

QTI Vs PPIM

Bismillahirrohamirrohim

Alhamdulillah, sugguh pelik hari ne,
Allah selalu bantu macam tu..
Allah selalu tak nak bagi aku rasa risau dan berdebar..
Dan, aku sngt tak ingat yang rupa2nya,
hari ne aku ada ujian QTI,
jam 7 pagi, da siap da pakai baju PPIM full,
Tiba2 ja, uncle yg ajar memandu call,
Katanya, dia da dekat depan rumah..

herm..
masa tu, da kalut da..
Cepat2 salin baju..
Tapi, hati masih cool..
hehe..
biasa lah, pagi2.
latihan dulu, part naik bukit memang susah..
2 kali try baru ingat semula.
latihan2, ok la..
try pula memandu jln raya,
pun alhamdulillah.
yang ajar kali ne, tak garang sngt.
hehe.

tiba la masa ujian
herm..
sy tak tahu lagi yg da start ujian,
ingatkn saja2 kena suruh pusing litar.hehe.
sy pun mula la memandu..
cool nyer...
haha..
sekejap je sy pusing litar..
tak tahu knp..
alhamdulillah sangat..
bila cek keputusan pun,
nampak cantik sngt da. setiap penjuru dalam berapa minit je.
ada yg seminit dan ada yg dua minit..
sy pun tak pernah buat sebaik itu.
dan tak sangka, yang rupa2nya 
itu ada la test..
hoho..

next test ialah jalan raya..
hehe..
jg alhamdulillah..
walaupun naik kereta Viva,
tak biasa la naik Viva.
=(
Tapi, alhamdulillah juga..
hehe..
sebab, dia tak bagi lalu litar..
pusing bulatan je..
sy pun bawa dengan kelajuan 40 ke 50,
maka cepat la sampai..
dan..
apa yg menggembirakan ialah
sy da lulus QTI

untuk sekali test.
walaupun semua org pun pernah berjaya,
tapi, bagi sy tetap indah..
dan sy bahagia..
kerana tak mudah..
Lagipun tak da latihan special,
dan duit untuk ambik lesen memandu ne pun,
sy usahakn sendiri.
sebab tu, sy harap sngt dapat lepas
semua test..
herm.. doa kn ya.
test JPJ nanti ok..
lama lagi kot..
dalam bulan 5 ne..
erm.. JPJ lagi strict..
moga Allah membantu..
kali ne, kena ingat tarikh betul2.
baru boleh buat solat hajat..
InsyaAllah..
:)

No comments:

Post a Comment